Te lang (s)lopende letselschadezaken: dat moet anders!
Het is een veelgehoorde klacht: de afwikkeling van letselschade zaken duurt te lang. Wij denken dat het anders kan!
De klachten over traag verlopende letselschadetrajecten zijn niet nieuw; een decennium geleden was hierover veel te doen. In 2004 schatten Tzankova en Weterings al in dat de gemiddelde duur van letselschadezaken in Nederland rond de 2 jaar lag (I.N. Tzankova en W.T.C. Weterings, Preprocessuele afwikkeling van personenschadeclaims, VRA 2004, p. 141). De oplossing op deze afwikkeling te bespoedigen werd niet gevonden.
In 2011 deed de Stichting de Ombudsman een eigen onderzoek (klik hier voor het rapport) naar de duur van letselschade zaken en mogelijkheden tot verbeteringen. Van de dossiers die De Ombudsman onderzocht, was 80% na 3 jaar nog steeds niet afgerond! Ook vond 80% van de slachtoffers dat de oplossing van hun geschil met de verzekeraar te lang op zich liet wachten.
Dit zijn trieste cijfers. Maar ook nu, 3 jaar later, merken de advocaten van de Hersteladvocaat dat de praktijk nog weinig is veranderd. Zelfs als de aansprakelijkheid al is erkend kan het nog lang duren voordat een regeling kan worden getroffen met de verzekeringsmaatschappij. Soms ligt dit aan de zaak en is er bijvoorbeeld nog onvoldoende duidelijkheid over het herstel, maar vaak is de vertraging niet nodig. Of is er zelfs geen oorzaak te vinden.
De advocaten van de Hersteladvocaat geloven erin dat het feit dat iets al jaren op dezelfde manier gaat, niet betekent dat dat ook de beste manier is om iets aan te pakken. Daarnaast staan wij ervoor dat een snelle letslelschadeafwikkeling beter is voor iedereen, en dan met name voor het slachtoffer. De advocaten van de Hersteladvocaat zoeken daarom dagelijks naar creatieve oplossingen om, soms buiten de gebaande paden, snel het beste resultaat voor hun cliënten te behalen. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een geheel nieuwe manier van letselschadeafwikkeling die ervoor gaat zorgen dat het een voor het slachtoffer veel minder belastend traject wordt. Houd onze website in de gaten!